Foredrag

Jan Lind-Hansen har bl.a. holdt foredrag hos IDA lederforum, Finansforbundet, SKAT og Politiken. Billederne nedenfor er fra foredraget i Politiken den 7. januar 2015, hvor der deltog over 200 tilhøre.

Jeg kan tilbyde to foredrag inden for Teori U:

Frigør potentialet i dit lederskab og Farvel til livet på autopilot

Frigør potentialet i dit lederskab

Teori U bidrager med en med en radikal anderledes tilgang til ledelse og forandringsprocesser – hvor du som leder siger farvel til autopiloten.

Det er let i en presset hverdag som leder, at forfalde til at køre i automatgearet, hvor fastgroet vanetænkning og kulturen i organisationen får den ene dag til at ligne den anden til forveksling. Men falder vi som ledere i fælden, hvor vi ureflekteret copy-paster vores holdninger og adfærd, snyder vi vores medarbejdere og organisation for innovation, kreativitet og ikke mindst frigørelse af potentiale.

Det er tankegangen i Teori U, at ”Vi kan ikke løse problemer ved at tænke på samme måde, som da vi skabte dem” Påstanden var oprindelig Einsteins, men er også udgangspunkt i Teori U, som er skabt af økonom Otto Scharmer. Teorien, der kort fortalt handler om at slippe rutiner og gå forandringer i møde på en ny måde, er flittigt anvendt inden for organisations- og ledelsesudvikling.

Teori U inviterer til en anderledes måde at tænke og arbejde med ledelse og forandringer på. Filosofien er, at prioritering af nærvær og opmærksomhed giver os adgang til at se og sanse nye muligheder og løsninger.

Farvel til livet på autopilot

Drop vanetænkningen og bliv klædt på til nye måder at møde forandringer og opnå personlige drømme på.

IMG_0137

Det er let at forfalde til en hverdag i automatgear, hvor fastgroet vanetænkning får den ene dag til at ligne den anden til forveksling.

Men falder vi i fælden, hvor vi ureflekteret copy-paster vores holdninger og adfærd, snyder vi os selv for både glæde, kreativitet og nærvær. Det er tankegangen i Teori U, som foredraget handler om.

»Vi kan ikke løse problemer ved at tænke på samme måde, som da vi skabte dem«. Påstanden var oprindeligt Einsteins, men det er også med udgangspunkt i denne, økonomen Carl Otto Scharmer har udviklet Teori U. Teorien, der kort fortalt handler om at slippe rutiner og gå forandringer i møde på en ny måde, er flittigt anvendt inden for organisations- og ledel- sesudvikling såvel som i personlig udvikling.

Teori U inviterer til en anderledes måde at tænke og arbejde med personlige forandringer på. Filosofien er, at prioritering af nærvær og opmærksomhed giver os adgang til at se og sanse nye muligheder og løsninger.

IMG_0150

Under foredraget er der fokus på, hvordan man skifter vaner ud og opnår nye i form af nærvær og opmærksomhed for bedre at kunne møde og arbejde med forandringer i hverdagen. Der vil være fokus på Teori U’s vigtigste begreber, og med enkelte øvelser vil deltagere blive klædt på til en ny praksis i måden at møde forandringer på.

Desuden vil Jan Lind-Hansen fortælle om sin egen U-rejse, hvor han forlod et karrierejob i den finansielle sektor til fordel for en ny og anderledes hverdag med nye muligheder.